Нови разкрития направиха разследващите журналисти от Bird.bg.Бивша фирма на Асен Василев

...
Нови разкрития направиха разследващите журналисти от Bird.bg.Бивша фирма на Асен Василев
Коментари Харесай

BIRD.BG: Бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск от 5 милиона от САЩ

Нови разкрития направиха проверяващите публицисти от Bird.bg.

Бивша компания на Асен Василев е с блокирани сметки поради иск на американски жител за 5 милиона лева, оповестява Bird.bg

Компанията обаче се избавя с преференциална договорка, разяснява изданието. 

На 29 декември 2023 година Марио Иванов Сотиров, шеф и сегашен притежател на „ СТВ Консълтинг ” ЕООД, както и доближен на „ Продължаваме Промяната ” и министър Василев, подава в Търговския указател импортираната ден преди този момент молба до съда за оповестяване на компанията в неплатежоспособност.

Причината – на 17.11.2023 година американският жител Себастиян Бретшнайдер е получил от съда обезпечителна заповед за над 5 милиона лева (5 013 317.86), издадена на негово име, и е наложил запор на сметките.

Претенциите на американеца към други активи на компанията обаче са прозорливо обезвредени два месеца по-рано.

На 7 септември 2023 година „ СТВ Консълтинг ” продава дворното място и пет парцела в постройка на ул. „ Чаталджа ” 3 в София за близо 3 милиона лв.. И три месеца по-късно банкрутира.

Първите признаци за проблеми на „ СТВ Консълтинг ” се появяват през лятото на 2023 година, когато за малко компанията задлъжнява към Национална агенция за приходите, като в началото е вписана с близо 30 хиляди лева отговорности към хазната.

„ Спасителят ” на компанията става небезизвестната „ Кралица на винетките ” Станислава Арнаудова.

Тя заплаща над 3 милиона лева за така наречен „ офис на Промяната ” на Чаталджа. Парите обаче се изпаряват в незнайно направление и Себастиян Бретшнайдер съумява да блокира единствено 561 790 лева Освен това Арнаудова е придобила и парцел на Даниел Лорер за рекордна цена.

Той също има парцели в тази постройка на ул. „ Чаталджа ” 3 в София. Лорер ги продава в същия ден като „ СТВ Холдингс ”, само че на Арнаудова в персонално качество. Продава ги също по този начин с голяма облага, отбелязва Bird.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР